PIŠKOTKI NA STRANI

Spletna stran kaos-shop.si uporablja samo piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani. V teh piškotkih niso shranjeni vaši osebni podatki, zato se takšni piškoti lahko samodejno izvedejo. Z uporabo strani soglašate, da se z njihovo namestitvijo strinjate.


Več o piškotkih

Nastavitve piškotkov

Izklop piškotkov

Varstvo osebnih podatkov

Splošni pogoji in varstvo osebnih podatkov

Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe povezane z varstvom osebnih podatkov.

  • V podjetju Amiz d.o.o. (v nadaljevanju Kaos trgovina), zlasti v naši spletni trgovini kaos-shop.eu spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke.
  • Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba predstavljajo neločljiv del Splošnih pogojev našega poslovanja in jih je mogoče v celoti tolmačiti le s poznavanjem slednjih, zato priporočamo, da tekst preberete v celoti.
  • Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).
  • Ob uskladitvi z GDPR smo še dodatno približali in olajšali urejanje vaših nastavitev ter uredili besedilo teh pogojev, tako da so še preprostejši za branje in razumevanje. Bolj jasno smo opredelili, kako delamo z našimi partnerji, tretjimi osebami in piškotki ter drugimi tehnologijami sledenja.

O nas

Upravljalec podatkov je podjetje Amiz d.o.o. PE KAOS TRGOVINA (v nadaljevanju Kaos Trgovina) - več o nas …

Oblike sodelovanja

Naše storitve lahko uporabljate kot:

  • neregistrirani uporabnik (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob nakupu v Kaos Trgovini podatke zbirali preko košarice z namenom pošiljanja blaga oziroma nadaljevanja kupoprodajnega procesa)
  • registrirani uporabnik
  • registrirani kupec

Osebni podatki, ki jih zbiramo

O naših uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

  • podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano z MD5 protokolom in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo saj sistem ne pozna dekodiranja). Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zaveznaca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zaveznaci za DDV. Vpogled v vaše podatke lahko zahtevate na strani: izbris osebnih podatkov.
  • kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Vpogled v vaše podatke lahko zahtevate na strani: izbris osebnih podatkov.
  • finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju vaše kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta.
  • Podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, vrnitvah naročil. Vpogled v vaše podatke lahko zahtevate na strani: izbris osebnih podatkov.

Kako pridobivamo podatke

Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko:

  • Se registrirate
  • oddate naročilo
  • stornirate naročilo
  • ko objavite vprašanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed naših izdelkov
  • ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek, ...

    iz drugih virov (na primer: ali je vaša kreditna ali plačilna kartica veljavna in ali lahko z njo izvedete plačilo naročila pri nas nam posreduje izdajatelj vaše kreditne kartice)

Kaj delamo s podatki o vas

Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:

  • zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
  • izvedbo vaših naročil
  • za analize poslovanja, planiranje, spremljanje statistik, obnašanja kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani
  • Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.
  • Vkolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli družbenega omrežja bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

  • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila
    v primeru, ko vaše naročilo vključuje izdelke, ki so na zalogi pri dobavitelju, mu posredujemo podatke, ki jih potrebuje za pripravo pošiljke z vašim naslovom za dostavo in vsebino naročila
  • dobaviteljem, vkolikor reklamacije ali vprašanja, pri katerih potrebujemo njihovo sodelovanje, urejate preko nas
  • izvajalcem plačil (na primer Bankart, Paypal, Diners)
  • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.)
  • Računalniško podjetje, ki skrbi za delovanje strežnika ter spletne strani
  • Lastnik strežnika (uveljavljeno slovensko podjetje)

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Roki hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Zagotavljanje varnosti

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Vaše pravice

Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

  • na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke
  • vpogled v vse podatke, ki jih imamo zbrane o vas je možen preko strani: izbris osebnih podatkov
  • Vse podatke, ki jih o vas hranimo, so (le vam vidni) na strani: izbris osebnih podatkov. Ostalih, vaših podatkov, ki na tej strani niso navedeni, ne hranimo!
  • vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka. Omogočamo vam, da praktično vse vaše osebne podatke popravite in uredite sami z uporabo funkcionalnosti na strani izbris osebnih podatkov. Pravzaprav vas prosimo, da ste pri tem čimbolj vestni.
  • Če ste se registrirali kot uporabnik, pa nikoli oddali nobenega naročila, potem vas bomo lahko na vašo zahtevo izbrisali mi. Če pa ste pri nas kupovali, prosimo, da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo.
  • v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljne obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno,
    na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki
  • Vse ostale pravice lahko uveljavite tako, da nas o vaši zahtevi obvestite s priporočenim pismom na naslov: Amiz d.o.o. PE KAOS TRGOVINA, Pristaniška ulica 3, 6000 Koper s pripisom GDPR – TEMA, pri čemer je TEMA lahko ena izmed zagotovljenih pravic: dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave podatkov, blokiranje obdalave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor na obdelavo podatkov, prenos podatkov.
  • Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS.
  • Razširjen obseg pravic od 21. maja 2018 dalje velja tudi za vse, ki so nam osebne podatke posredovali pred tem datumom.